Välkommen till min hemsida Brusboden

Välkommen till min hemsida, jag heter Eva-Britt Lans och mitt stora intresse är vävning och fårskinnssömnad. Jag har en firma som heter Brusboden, namnet har jag tagit från Brusbäcken som rinner en liten bit från vår stuga i Äppelbo. Om det är något du är intresserad av eller har någon fråga är det bara att ringa till mig 0768136898 OBS! Om du skriver ett meddelande till mig kolla noga att rätt MAIL adress anges, har vid flera tillfällen ej kunnat svara då adressen ej stämde, vill så gärna ge ett svar🤗
Sytt ännu en kudde i kläde och broderad med ullgarn.
Nu är mina löpare fållade och klara, även kudde vävd i vitt ullgarn med en smal rand i rött, kudden vävd i munkabält, baksidan i vadmal från Hedgren i Malung.
Två par vantar stickade i ullgarn och broderade men ullgarn. Garnet till vantarna kommer från Kampes Spinneri och påsömsgarnerna från Anna-Karin Jobs Arnberg och även från Dala-Flodas hemslöjd.
Tyg till mitt fälltäcke snart färdigvävd, kommer att kalla det för hjortronmyren i Äppelbo.
Fårskinnen hopsydda och bara väntar på att tyget i Daldräll ska bli värdigvävt.
Nu har jag gjort klar ännu en kudde i påsöm, denna är sydd av svart kläde och broderat i ullgarn. Blev riktigt nöjd 😄
Virkad väska i mormorsrutor beställd av kund och nu klar att överlämnas.
Två små nallar, lilla Linnea och lilla Assar som varit till Nilssongården i Trosa på besök, vi hade en strålande helg tillsammans med dotter och måg, barnbarn och ett litet barnbarnsbarn. Finns mer av fårskinn under fliken fårskinn.
Sytt ett antal sittdynor till vår sons fjällstuga i Funäsdalen, sittdynorna är sydda av fårskinn och vadmal. Lilla Asta är också med på bild men hon får inte följa med till Funäsdalen, hon ska resa till Skara❤️
Vilken glädje för mig, fick denna bild från en av mina härliga kunder som skickade denna fina bild på sitt lilla barnbarn Dante , hoppas nallen Asta och Lilla Dante kommer att få många fina stunder tillsammans. Tack Siv för den vackra bilden❤️
Matta i tuskaft, rosengång och inslag av vitt fårskinn är nu färdigvävd och ska nu bara packas och sändas till kund i södra delen av vårt land.
Så mycket renar efter vägen när vi åkte hem från Funäsdalen, har gärna kunnat ta en med hem, dom är ju för söta.
Ljuvlig vecka i vår sons fjällstuga i Funäsdalen är nu tyvärr slut, i morgon åker vi hemåt igen, så vackert väder vi haft denna vecka.
Nårgra meter kvar av mattvarpen, tänker prova att väva en matta till mig själv med inslag av bomullstrasor och fårskinn.🤗
Sytt klart två fårskinnskuddar med infällt tyg som jag vävt, tycker att färgerna i det vävda tyget påminner mig om en hjortronmyr.
Tre långa rosengångsmattor och en kudde i påsömsbroderi med grå baksida av fårskinn, ska förgylla ett vackert hem i Umeå.😍
Nu är mina sista mattor fållade och friserade, och även levererade till kund. Tyvärr så blev den en fördröjning med att dessa mattor blev färdiga på grund av att jag genomgick ett ingrepp i min hand och har ej kunnat väva under ett par månader, men nu är det bra igen.
Har sytt ett par fårskinnsvantar till kund som jag hoppas inte behöver frysa om sina händer i vinter. Tack Eva och Pernilla vid Tranås skinn som fixade ett så fint skinn till mig.🤗
Tre par fårskinnsvantar färdigsydda till kund, så nu behöver ni inte frysa när kylar smyger på oss❄️
Nu har jag sytt klar min kudde i påsömsbroderi, det har tagit lång tid att få den färdigsydd, men nu kan jag pryda vårt hem med denna färgklick. Jag känner mig nöjd😍
Nu har jag vävt klar en matta till kund i Köping och den lilla nallen Ronja flyttar till ett liter barn i Växjö🐵
Fick idag en beställning på en Fårskinnsnallen till ”lilla” Esthers lillasyster eller lillebror som kommer att göra sin ankomst till världen på fredag. Känner mig så glad och stolt när kunder återkommer och som denna fantastiska kund som skickade kort på denna lilla sötnos till mig. Önskar er tre ett riktigt lycka till på fredag. (fått lov att lägga ut bilden)
Söta lilla Niki med Fårskinnsnallen Saga som Fredrik ”fredriksfika” köpte till denna lilla solstråle i Trosa. Så underbar sommarbild🥰
Varit uppe i stugan i Äppelbo och där får jag inspiration när jag får vara ute i naturen, sytt tre par handledsvärmare i kläde och broderat med ullgarn.
Nu är mina vävda dynor till stolar och soffan i växthuset klart, sytt flera hundra små kuddar som jag fyllt och stoppat in i varje vävd ruta, pillergöra🥰så nöjd👍
Ripslöpare efter mor Britts vävnotor som jag hittade när min mor inte fanns längre, det känns så bra att ta upp det min mor och mormor tidigare vävt.
Nu är min kudde med påsömsbroderi klar, har sytt på denna vackra(som jag tycker) kudde sen i somras då jag började sy en regnig dag i stugan, gjorde eld i vedspisen på verandan och kröp upp på soffan och började brodera, en dag som aldrig försvinner i mitt minne. Mitt första färdiga alster år2020
Två fantastiska söndagar i september 2019, kurs i påsöm för kursledare Anna-Karin Jobs Arnberg i bystugan Äppelbo. Så otroligt mycket vackert, jag blev helt lyrisk och nu vill jag sy och försöka komma ihåg allt som Anna-Karin lärde oss. Ett stort tack till eldsjälarna i Äppelbo lamm Ingrid och Anna-Maria som ordnar och fixar åt oss.
Har vävt klart linlöpare, nu är dom fållade och klara, ska nu levereras till respektive kund.
Anna och jag ute på härlig morgonpromenad i vår härliga natur runt vår stuga i Brusbäcken Äppelbo. Anna i lektagen trots sin ålder.
Härligt förmiddagsfika på verandan i Brusbäcken, sitter och syr på mitt påsömsbroderi.
Två små nallar som följde med på en härlig skogspromenad i Äppelboskogen.
Nu tränar jag på påsöm, har sytt ett par handledsvärmare i vit vadmal och broderat med svart ullgarn. Känner med glädje att det blir utbildning i Äppelbo till hösten i påsöm.
Har vävt grytunderlägg i piassava igen, är stor efterfrågan på dessa så jag vävde några när vi var uppe i Äppelbo. Har kunder som använder dom som löpare på sitt köksbord.
Disktrasor i 100% lin klara, efterfrågan har varit stor då dessa disktrasor är väldigt populära och framför allt miljövänliga.
Beställde en Doftjasmine hos Kickis blommor, har länge tänkt att en sån vill jag ha.
Nu är mitt allra första påsömsbroderi nästan färdigt, så roligt och jag känner redan att det ligger mig varmt om hjärtat så detta kommer jag att fortsätta med och använda till mina fårskinnsarbeten framöver, men tyvärr så finns det mycket att lära men jag kommer att få lära mig mer i Dalarna framöver, så många år jag drömt om detta och nu har jag äntligen kommit i gång.
Anna provligger på nya gåsögonmattan, roströd linvarp och beige/vita trasor.
Det är det här som gör att jag tycker att det är så roligt att fortsätta med mitt hantverk då jag får en sådan uppskattning från kund som varit till Gamla Staberg och köpt en löpare av mig. När jag kom hem ikväll trött och frusen efter en härlig dag i Staberg kom ett meddelande med denna fina bild. Tack Gun-Britt
Nu är mina glesripsmattor färdigvävda och friserade, det blev fyra långa mattor i grått, svart och vitt.
Ännu ett par skinnhandskar färdigsydda, dessa är endast fårskinn inget vadmal. Se mer fårskinnsprodukter under flik fårskinn.
En matta blev kvar till oss här hemma, vävde två till som är sålda. Vår matta vävde jag lite längre än dom som jag vävt tidigare, väldigt rolig att väva men lite jobbig.
Ripsmattor färdigvävda efter en gammal vävnota, som vanligt är min kära Anna med på bild. Mer inf om mattan under flik mina mattor.
Håller på att packa i för julmarknaden i Gamla Staberg lördag, söndag 25-26 november 2017
Nu är mina breda glesripsmattor färdigvävda, min ständige följeslagare Anna vill också vara med på bild.
Vi är inte bockarna Bruse, vi är Brusboden får.
Fick låna våra vänners bagarstuga i Dala-Järna och fota mina fårskinnskuddar och fårskinnsnallarna Tora och "Brusbäcks"Wille. Mattan som ligger på soffan ska jag försöka väva, fick låna en dörrmatta med mig hem, jag älskar att leta i gamla fäbodstugor och bagarstugor efter gamla slitna mattor och få väva dom på nytt.
Fårskinnsnallarna Tora och "Brusbäcks"Wille har satt sig tillrätta och hoppas att dom får stanna i denna gamla vackra välbevarade Bagarstuga i Dala-Järna. Önskar att denna bagarstuga varit min.
Vit fårskinnskudde med blått vävt tyg i Daldräll.
Mina kuddar i Östgötadräll är nu färdigvävda och ihopsydda, Kudden i stolen är en handsydd fårskinnskudde med Daldräll på framsidan. Vid intresse av mina kuddar kan du bara höra av dig.
Disktrasor
Vävt ännu en väv med disktrasor i 100% lin.
Min lilla Glimåkra vävstol.
Har idag lagt ut min lilla Glimåkra vävstol med kontramarsch till försäljning. Om den inte blir såld kommer jag att sätta upp den i Brusboden Äppelbo. Det sista jag vävt i min lilla vävstol är disktrasorna på bilden intill.
Min lilla vävstol är nu såld.
Brusbäcksvättarna och tomte helt i ull.
Brusbäcksvättar uppe i Brudskogen.
Mina fårskinnsnallar en höstdag i Brudskogen.
Fårskinnsnallar perfekt present till en liten nyfödd människa eller som en dopgåva.
Fårskinnsnallar
"Mor Britts" löpare som hänger på grinden in till Nunnis getter, men tyvärr så är dom inte på vallen denna höstdag. Vävt denna löpare efter en gammal vävnota efter min mor Britt.
Varit upp till Nunnis fäbodvall i Brudskogen och fotat mina fårskinnskuddar, en helt underbar höstdag i detta lugn på den vackraste fäbovall som jag känner till.
Kudde i fårskinn, infällt med Daldräll i blåa nyanser som jag vävt. Hörn på kudden i skinn och vadmal.
Måste bara lägga in ett foto på min Daldräll som jag vävt klart, ska sy fårskinnskuddar och då ska dessa sys in i kuddarna.
Här är några av familjen Brusbäcksvättar som även i år har förökat sig. Känns så tryggt att ha dessa små "troll" som vaktar min brusbod.
Löpare i lin, denna väv har jag vävt ett antal gånger både smalare och bredare, har även vävt kuddar.
Nu är första mattan urklippt, fållad och friserad, denna matta ska ligga på golvet i ett vackert hem i Dalarna. Har gärna behållit den själv.
Fyra mattor klara för leverans till Pia och hennes familj. Håller på att rusta ett gammalt hus och där ska dessa mattor ligga och pryda deras vackra hem.
Så fina blev Pia:s mattor i deras fina kök.
Första fårskinnskudden klar, jag ska sy fyra stycken.
Nu är mina löpare urklippta och fållade, vävda i min Öxabäck på 8 skaft och 10 trampor.
Mina vävda alster som jag har på utställningen i Rättvik.
Våra kära vänner, som alltid kommer och hälsar på när vi är i vår stuga på sommaren, snart är den härliga sommaren slut för dessa våra vänner, då får dom gå hem igen till byn, hoppas att vi träffas nästa sommar.
Tomtar och vättar.
Brusbäcksvätten
Fårskinnskudde
Fälltäcke och kudde i fårskinn.
Trasmattor vävda i Brusboden.
Trasmatta vävd hemma.
Draperi i bommulstrasor, vävt till vår son Fredrik.
Med vänlig hälsning
Eva-Britt Lans /0768136898

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Ingegerd | Svar 28.08.2021 13:25

Googlade på vävda draperier. Fann din sida och blev begeistrad. Går det att beställa och vad är priset?
Hälsningar
Ingegerd

Eva-Britt Lans 02.09.2021 20:18

Kan inte nå dig på din mailadress, är den rätt?

Angelique Karlsdotter | Svar 22.03.2021 21:26

Hej, är intresserad av dina fina vitnosade nallar.
Mvh Angelique

Birgitta Johansson | Svar 15.09.2020 01:50

Vill gärna ha pris på nallar och hur man beställer betalar mm

Agneta | Svar 30.06.2020 15:50

Vad kostar dessa fina nallar? Går det
Att beställa?

Ingalill Asplind 25.08.2020 08:37

Vad kostar dessa fina nallar ........konstigt att det inte finns pris någonstans

Anna Ersman | Svar 30.06.2020 14:21

Hej!
Vad kostar fårnallen ?

Marie Eklöf | Svar 26.05.2019 19:56

Verkligen vackert hantverk. Ripsmattorna sagolika.

Eva-Britt 27.05.2019 17:58

Tack Marie, glädjer mig att du tycker om mitt hantverk.

Christina Brinnen | Svar 10.01.2019 10:12

Hej! Vilka fina fårskinnssaker! Har du lust att mejla till mig för mina frågor får inte plats här

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

13.11 | 12:23

Hej, säljer du fortfarande nallar som ”Linnéa” och ”Assar”?
Skulle gärna vilja köpa en fårskinnsnalle med rörliga armar och ben, ca 30 cm

...
03.11 | 12:18

Hej,
Går det att köpa mönster utav dig för att sy tossar till barn?

...
04.09 | 19:17

Då jag inte kan svara via ditt Mail, så var snäll och kontakta mig på tel 0768136898. Hälsningar Eva-Britt

...
03.09 | 23:02

Hej
Jag är intresserad av en nalle av fårskinn och skulle gärna få mer information om dina fina, pris, storlek mm
Vänliga hälsningar
Lena

...
Du gillar den här sidan