Vad jag har i mina vävstolar

Nu är det ripslöpare och bordstablett på gång i min stora Öxabäcks vävstol, men tyvärr blir det inte så mycket vävt då det är strålande sommarväder ute.
Väver nu gardiner i min lilla Öxabäck, lite svårt att ställa om sig från mattväv till att väva gardiner, men nu efter ett par decimeter börjar det gå bra.
I Brusboden väver jag på ett draperi som ska sitta i ett hemtrevligt hem i Torsåker, tror att det är sista draperiet som jag väver i Brusboden, i fortsättningen får det nog bli lite lättare. Denna väv är urklippt och klar, när jag kommer upp till Äppelbo nästa gång blir det grytunderlägg i piassava. Har bytt vävstol i Brusboden, nu står min gamla trogna Glimåkra 120 som jag köpte på 70 talet och väntar på att få göra rätt för sig.
Sommarvarpning till mattor, underbart att kunna stå ute på altanen och varpa.
I Brusboden har jag vävt grytunderlägg i piassava, så nu är det glahål i den vävstolen, men snart är jag där uppe igen, så då blir det något nytt. Stegen i bakgrunden gjorde min man före midsommar, den står nu och torkar och ska sen målas vit.
Med vänlig hälsning
Eva-Britt Lans

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Barbro Åström | Svar 21.07.2015 14.26

Hej!
Vilken trevlig hemsida, så fint att få ta del av dina vackra vävprojekt.
Jag ska börja väva, mer än 20 år sedan sist. Tips för en sparad linvarp 20/3??

Gunilla Öbrink | Svar 15.10.2013 19.05

Jättefina mattor Eva-Britt och andra vävar!!

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

04.03 | 19:48

Hej!
Din fina hemsida och alster är så lockande. Jag är intresserad av nalle till barnbarn. Hur stora är nallarna och är ögon och nos barnsäkra? Vad kostar de?

...
04.03 | 13:27

Hej,
Vilka fantastiskt vackra arbeten du gör.
Kan man beställa fårskinnsvantar, typ sådana som finns här på din sida, och hur mycket kostar de.

...
16.01 | 15:52

Fantastiskt fin hemsida och otroligt vackra arbeten.Kan man komma till Brusboda på studiebesök vi är en vävstuga i Kungsgården.

...
07.01 | 19:31

Gick in och letade efter ripslöpare hamnade på Din sida vilken tur som fick se så många fina objekt Du har vävt återkommer igen för att titta

...
Du gillar den här sidan