Vad jag har i mina vävstolar

I min stora Öxabäck väver jag nu ripsmattor, måste berätta lite historia bakom denna matta. Hos goda vänner i Dala-Järna såg jag denna matta i deras bagarstuga, sen hittade jag i min mammas vävnoter ett häfte från början av 1900 talet där mormor hade en notering att hon väver denna matta januari 1922 och var höggravid med min mamma som är född febr 1922, kan det vara därav som jag blev så förtjust och inte kunde glömma denna matta.
I min lilla Öxabäck väver jag kuddar i lin som ska ligga i en"Hytte" i Norge, blir även ett par långa löpare.
I Brusboden väver jag på ett draperi som ska sitta i ett hemtrevligt hem i Torsåker, tror att det är sista draperiet som jag väver i Brusboden, i fortsättningen får det nog bli lite lättare. Denna väv är urklippt och klar, när jag kommer upp till Äppelbo nästa gång blir det grytunderlägg i piassava. Har bytt vävstol i Brusboden, nu står min gamla trogna Glimåkra 120 som jag köpte på 70 talet och väntar på att få göra rätt för sig.
Sommarvarpning till mattor, underbart att kunna stå ute på altanen och varpa.
I Brusboden har jag vävt grytunderlägg i piassava, så nu är det glahål i den vävstolen, men snart är jag där uppe igen, så då blir det något nytt. Stegen i bakgrunden gjorde min man före midsommar, den står nu och torkar och ska sen målas vit.
Med vänlig hälsning
Eva-Britt Lans

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Barbro Åström | Svar 21.07.2015 14.26

Hej!
Vilken trevlig hemsida, så fint att få ta del av dina vackra vävprojekt.
Jag ska börja väva, mer än 20 år sedan sist. Tips för en sparad linvarp 20/3??

Gunilla Öbrink | Svar 15.10.2013 19.05

Jättefina mattor Eva-Britt och andra vävar!!

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

16.01 | 15:52

Fantastiskt fin hemsida och otroligt vackra arbeten.Kan man komma till Brusboda på studiebesök vi är en vävstuga i Kungsgården.

...
07.01 | 19:31

Gick in och letade efter ripslöpare hamnade på Din sida vilken tur som fick se så många fina objekt Du har vävt återkommer igen för att titta

...
11.12 | 13:08

Nu har jag studerat din hemsida, den är nog den bästa jag sett. Är såå imponerad. Musiken och såå vackra bilder och produkter såå fina.

...
11.12 | 06:28

Hej EvaBritt
Jag är så imponerad av alla dina alster. Du är så duktig.
Skulle vilja beställa en trasmatta.

...
Du gillar den här sidan